Aandachtsgebied: bevindt zich binnen het domein van de neuro/orthopedische revalidatie bij complexe problematiek. Daarnaast richt hij zich op expertise onderzoek, second opinions, sportfysiotherapie en diagnostiek bij acute sporttraumatologie.
Wim van Tongeren is de founder van deze organisatie. Zijn carrière kenmerkt zich door het (samen)werken bij meerdere organisaties. In Amerika volgde hij een opleiding op het gebied van spierfunctieonderzoek en maakte diverse studiereizen naar toonaangevende universiteitsziekenhuizen en categorale klinieken zoals de Kerlan Jobe Clinic op het gebied van schouders. Aanvullend kreeg hij ervaring op het gebied van de multiprofessionele Amerikaanse sportbegeleiding. Tevens (academische)klinieken in Zweden, gericht op behandelingen van de armen, heupen knieën en de wervelkolom, o.a. bij prof Nachemson en prof Lysholm.
Hij heeft 18 jaren ervaring als sportfysiotherapeut bij de KNVB en behandelde spelers van Nederlands elftal, Jong Oranje en het Olympisch elftal. Daarnaast richt hij zich op revalidatietrajecten en behandeladviezen tbv (top)sporters uit diverse takken van sport. Verder verwierf hij bekendheid met het ontwikkelen van gestructureerde oefenprogramma’s met resultaatmetingen, o.a. het ‘patello femorale chondrale belastingsprogramma’.
Vanaf 1994 was hij 19 jaar fysiotherapeutisch adviseur op een sport en arbeid gerelateerd spreekuur namens de afdeling orthopedische chirurgie van het Diakonessenhuis Zeist/Utrecht. Tevens heeft hij veel ervaring als docent tbv. collega’s en medici. Wekelijks bemant hij een diagnostisch spreekuur tbv mensen met acute sportongevallen, samen met de orthopedische chirurgen en revalidatiearts in Ziekenhuis Tergooi te Hilversum en de Mobiliteitskliniek in Zeist.
Zijn adagium binnen het behandeldomein is: ‘Functionele belasting leidt tot structurele aanpassing van weefsels’ , naar de Wet van Julius Wolff (1836 - 1902)